onsdag 27 juni 2012

Kanske polisen vill ha vägbulor


Vid ombyggnaden av Borganäsvägen i Hedemora för ett par år sedan ignorerade kommunens trafikansvariga mina förslag om fartdämpande åtgärder i form av vägbulor och ett övergångsställe vid Carl Sjöbergs väg och nergången till Sveaparken.
Vägbulorna för att få ner hastigheten och övergångsstället eftersom många barn passerar där på väg till Stureskolan eller till parkleken. Man besvärade sig inte med att svara en gång.
Resultatet kan nu avnjutas från balkongplats varje dag. Många trafikanter kör sakta och hänsynsfullt, medan allt för många bilister, motorcyklar och trimmade mopeder lever ut sin aggression genom hastigheter på 70 kilo- meter i timmen och högre när de vrålar förbi övergången till Sveaparken. Och det lär väl fortsätta, tills en olycka sker. Tyvärr.
Ingenting görs för att få ner trafikrytmen till en rimligare nivå. Man kan tycka att en hastighetskontroll då och då från polisens sida skulle vara befogad. Och lönsam. Eller varför inte ett krav från polisens sida om vägbulor. Sådana kan ju monteras dit i efterskott, utan några stora kostnader.