onsdag 27 juni 2012

Behöver inte följa lagen


Efter Uppdrag gransknings rapport framstår klart, att 400 000 människor i Sverige inte behöver följa lagen. Månggifte kan praktiseras utan påföljd, misshandel och tvång kan ske inom äktenskapet på rekommendation från religiösa rådgivare och jämställdheten, som visserligen inte är lag men rekommenderas, behöver inte efterlevas av religiösa skäl.
Dessutom är dubbelmoralen så utbredd i landet, att stöd och bidrag i miljonklassen utbetalas till organisationer som understödjer detta vidriga handlande. Det är klart att sanningen undertrycks av dessa, när det är så enkelt att få bistånd. Det gäller bara att säga vad myndigheterna vill höra och sedan fortsätta som vanligt med sitt laglösa sätt. Avskyvärt! Och moskéerna bekostas till stor del av en av världens mest hårdföra och undertryckande regimer. Med myndigheternas godkännande!
Och, det underligaste av allt: Varför reagerar inte kvinnoorganisationerna? Hade något liknande skett inom det (förlåt!!) svenska samhället, hade kvinnorna stått på barrikaderna. Anser kvinnorna att det är acceptabelt, eftersom ...?