onsdag 27 juni 2012

Bagatelliserar kostnaderna


Kommunpolitikerna i Borlänge, Kenneth Persson (S), och Nils Gossas (MP), bagatelliserar kostnaderna för invandringen i sin debattartikel, den 27 januari.
De ”glömmer bort”, att det fanns en tid före fri bosättning, då Borlänge tog åt sig en mycket stor del av invandringen, lockat av statens introduktionspengar.
Invandringens kostnader för etableringsersättning, försörjningsstöd, skolor, sjukvård, barnavård, åldringsvård och annan omsorg, arbeten, bostäder, kommunikationer med mera är ingen struntsumma, och konkurrerar med övriga medborgares krav på service i dessa avseenden.
Sverige är inte rikare än att det hela tiden måste dras in på utrymmet för barn i förskolan, hemtjänst, assistenttjänst, åldringsvård med mera. Detta för att ha råd med en alltför stor invandring, i jämförelse med andra länder i Europa.
Det hänvisas hela tiden till, att vi måste leva upp till våra förpliktelser enligt internationella avtal. Det är synd att det inte finns något motsvarande avtal som handlar om vård av våra äldre. Då kan man verkligen fråga sig, vad ett människoliv är värt?