torsdag 20 december 2012

Vem är främlingsfientlig?



Statssekreterare Jasenko Selimovic framträdde nyligen i Agenda med, att man inte skall bli kallad främlingsfientlig, därför att man tar upp de reella problemen med den massinvandring som nu sker till Sverige. Landet har knappt 2 % av EU:s befolkning men tar emot många ggr fler invandrare än vad procentandelen kräver. 2010 var invandringen 83931 (återvändande svenska medborgare borträknade) och 27680 valde att emigrera vidare (svenska medborgare borträknade). Alltså en nettoinvandring på 56251. (Källa Stat. centralbyrån)

Om ca 50000 fler människor per år skall ges service vid ett givet skatteuttag betyder det, att de befintliga svenskarna får mindre av allt, som skatterna skall stå för.

Jag ser alls inte bara problem med invandringen, men att den skulle ha givit oss så oerhört många fler arbetande, är en sanning med modifikation, som vi hört till leda under åren. De "var tredje läkare" och "var fjärde tandläkare" som det talas om, är inte resultatet av de senaste årens massinvandring. Dessa personer har kommit till Sverige under den tid då invandringen var hanterlig. De som nu kommit och kommer till Sverige är i större utsträckning lågutbildade och analfabeter, som tar i anspråk våra resurser under många år, innan de kan bidra till den välfärd som vi alla har skapat.

Och de in- och neddragningar för existerande svenskar, som de styrande måste göra för att leva upp till sin image av "alla goda gåvors givare till utsatta människor i världen", träffar många grupper i samhället och i synnerhet pensionärer. När jag talar om in- och neddragningar tänker jag även på de magra höjningarna av pensionen, 50 kronor i månaden, och återbetalningen av det "lån" från pensionärerna, som regeringen inte anser sig ha råd med. Vad ger det för signaler till den uppväxande generationen? Kan man strunta i att betala tillbaka lån?

Utöver direkta bidrag och kostnader, tagna ur den löpande budgeten, belastar invandringen budgeten för

bostäder,
skola (extra kostsam för analfabeter),
förskola,
sjukvård,
annan vård- och omsorg,
social service,
arbetsförmedlingsservice, och naturligtvis
arbetslöshetsläget, som förvärras, när fler skall konkurrera om de jobb som finns.

Integrationsministern talar sig varm för, att utsatta kommuner får extra hjälp av staten. Men varifrån kommer dessa pengar? Jo, naturligtvis från skattebetalarna, också i "de utsatta kommunerna".

Uppriktighet från de styrandes sida vore välkommen.