måndag 21 juni 2010

Tvång och obligatorium

Min vän!
Så länge friskolorna uppfyller kraven enl läroplanen är det för mig OK att skolorna går med vinst. Annars får dom inte driva skolor. Att dom uppfyller kraven har vi ett skolverk som skall se till.

Konkurrens är nämligen bra! Det trodde jag att en gammal näringsidkare som Du trodde stenhårt på. Ett exempel ur det aktuella livet:

Det fria Vårdvalet har gjort att vi fått en ytterligare vårdcentral i Hedemora. Som har allt, ifrån barnavårdscentral till specialistmottagning (ex vis urologi), kvällsöppet och hembesök mm mm. Konkurrensen har gjort att den gamla vårdcentralen redan nu infört kvällsöppet och mer kommer säkert!

I Ert parti (Era partier) skall det ju bara finnas en lösning på allt, alla skall foga sig i den enda lösningen, och gud nåde den som avviker!! Han skall tvingas tillbaka in i systemet. Tvång och obligatorium är de klassiska vapnen för vänstern! Ingen frihet där inte! Alla är lika! Fyrkantiga klossar in i runda hål. Bara den enda lösningen kan upprätthållas, så får tvånget göra resten!

Vi får aldrig glömma bort den inte alltför avlägsna tid, när medlemskap i facket (vilket i praktiken var obligatoriskt) också innebar tvångsanslutning till det socialdemokratiska partiet. Det var demokrati i socialdemokratisk tappning!